19 Mayıs 2011 Perşembe

Internet vs Tablet

     Türkiye’nin ilk kadın yazı işleri müdürü; Nurcan Akad. Okulumuza konuk oldu ve hayata geçirdiği bir çalışma hakkında bizlerle konuştu. Bu şahane konunun adı ise tablet gazete adı ise ‘Zete’. Nurcan Akad’ın da deyimiyle; “gazetenin içeriğini i-pad’e taşıdık.” Cümlesinden de yola çıkarak aslında çok yeni bir uygulamayla karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz.

     Türkiye’de bir ilk, insanların internet üzerinden tek tuşa bile basmadan herhangi anahtar bir kelime girmeden sadece dokunarak ulaşmak istediği yere, edinmek istediği bilgiye gitmesi için tasarlanmış ‘tablet gazete’. Kendi fikrimi sunarsam eğer birçok kişinin tercih edeceği ve günümüzde teknolojinin hızlı ilerlemesinin beraberinde kaçınılmaz bir kolaylık ve rahatlık olabileceği kanısındayım. Çünkü hepimizde biliyoruz ki, ülkemizde gazete okuma oranı oldukça düşük bu yeniliğin Nurcan Akad ve arkadaşları tarafından bizlere sunulmuş olması her ne kadar günlük gazeteleri geride ve solda sıfır bırakacak gibi dursa da, yurdum insanımın tercihinin ‘tablet gazete’den yana olacağını düşünüyorum. Ve bu durumun avantajlarının da fazla olabileceğine inanıyorum. Her habere, bilgiye ve konuya anında ve zahmetsiz bir şekilde ulaşılabilinecek.

     İnternet’in gelecek zaman ki süre zarfında, teknolojinin bir sürü yenilikle karşısına çıkacağı gerçeğini göz ardı etmeden bu yeniliğinde herkes için iyi olacağı düşüncesindeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder