19 Mayıs 2011 Perşembe

FORMULA 1 İSTANBUL’LA VEDALAŞIYOR

     Bakanlık  parayı kesti, seneye Formula 1 yok. 290 milyon dolarlık yatırımla İstanbul!a kazandırılan Formula 1 bu sene veda ediyor. İTO başkanı Yalçıntaş, “Bakanlık her sene 13 milyon dolar ödüyordu. Ecclestone bu seneden itibaren 26 milyon dolar istedi. Bakanlık artık ödeme yapmak istemiyor” dedi.

     Her sene düzenlenmesiyle büyük ilgi, merak ve tutkunları için beklenen bir etkinlik olan F1’in İstanbul’a ve Türkiye’ye çok şey kattığını düşünüyorum. Yarışların ülkemizde yapılmış olması, her sene katılımın gelir açısından, kazancın her yönde iyi olmasından dolayı birçok kişi ve kurumun kârlı çıktığı Formula 1’in artık İstanbul’da olmayacak olması büyük ihtimalle meraklısını ve bu işe yatırım yapanları da herkes gibi üzmüştür. Çünkü her ne kadar herkes kendi yatırımlarını ve kazançlarını düşünse de bu yarışın tutkunları için üzücü bir haber.

     İstanbul Park’ın kullanım hakkını elinde bulunduran FİYAŞ ve İTO; Türk Tanıtım Fonu’ndan ödenen 13 milyon doların bu yıldan itibaren Ecclestone tarafından 26 milyon dolara çıkarmak istediğini belirtmişler. Rakamı yüksek bulan Türk Tanıtma Fonu’nun bağlı olduğu Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı bu yüzden yarışların yapılmayacağını açıklamış.

     Formula 1’e yapılan yatırımın beklenmedik bir zamla bundan sonra İstanbul’da olmayacağını söylüyorlar. Rakamlardan ve yüzdelerden bahsedilen bu haberde planlanan her şeyin aslında aynı şekilde devam etmediği ve kârlı olmadığı raddede vazgeçilebileceği gerçeğine rastlıyoruz. Formula 1 ve İstanbul Park artık ayrı dünyalarda olacak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder