19 Mayıs 2011 Perşembe

BORSADA SANAYİ DEVRİMİ

   Merkez Bankası’nın karşılıkları arttırmasıyla birlikte banka hisselerinden kaçan yatırımcılar, güvenilir liman olarak sanayi hisselerine geçti.

   ‘Borsa yatırımcısı, Merkez Bankası’nın karşılıkları arttırması ile birlikte maliyetleri artan ve bu yıl ortalama yüzde 20 kâr düşüşü beklenen bankalardan kaçarak sanayi şirketlerinin hisselerine geçti.’ diye yazılan haberde bankacılık endeksinin yüzde oranlarının düşüşü ile sanayideki yükseliş bu düşüşe fark atınca, bankacılıktaki çıkışın yüzdesi de yükseldi. Bu durumda borsada İMKB-50 Endeksi’nde yer alan hisselerin uzun zamandan bu yana performansı yükselince, yatırımcılar sanayi şirketlerini tercih ettiği gözlenmiş. Oranların, yüzdelerin, hisselerin ve tercihlerin yer aldığı haberde birçok sayı ve tarih yer almaktadır.

   Merkez Bankası’nın uyguladığı politikaların, yatırımcıları bankalardan kaçırdığına dikkat çeken yazıda, sanayi sektöründe kâr payı elde eden şirketlerin, kar payını arttırdığı ve cirosunun da bununla beraber ön plana çıktığından söz ediyor. Bankaların maliyet artışlarının yabancı ve yerli yatırımcılarda izlenen stratejinin göz ardı edilmeden tekrar değerlendirmeye alınabileceğini vurguluyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder